Wat is persoonlijk leiderschap? 10 tips voor beter leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is lees meer ? 10 tips voor beter leiderschap

Iedereen heeft de term 'persoonlijk leiderschap' wel eens gehoord. Maar één ding viel zelden op: persoonlijk leiderschap betekent eigenlijk iets heel anders. Gaat het erom jezelf te leiden en te doen alsof je wilt zeggen dat het persoonlijk voor je is in plaats van de gebruikelijke zakelijke/gespannen/formele manier van leven? Of gaat het echt om het persoonlijk leiden van anderen op een meer persoonlijke, menselijke manier in plaats van de gebruikelijke zakelijke toon/zakelijke manier van leven? Om je te helpen begrijpen wat ik bedoel met 'persoonlijk leiderschap', volgen hier 10 tips voor beter persoonlijk leiderschap:

Doe eerst je onderzoek! Helaas leven we in een tijd waarin mensen door hoepels moeten springen en jargon en modewoorden moeten gebruiken en toch kunnen ze nog steeds niet uitleggen wat hun onderzoek heeft aangetoond omdat het niet in een net klein verhaal past. Onderzoek is belangrijk! En trouwens, zelfs als je geen "expert" bent op je onderwerp (wat volgens mij een goede zaak is!)

Ten tweede: ontwikkel je talenten. Ik heb het niet over je talenten in termen van geld of macht. Ik heb het over je talenten in termen van je karakter en capaciteiten om te leiden. Het punt dat ik probeer te maken is dat hoe goed je ook bent in een bepaalde taak, je die taak veel beter kunt uitvoeren als je je talenten gebruikt in persoonlijk leiderschap in plaats van in zakelijk leiderschap. Dus wat zijn je talenten? Ga op zoek naar een mentor, een geweldige leider, en laat ze je persoonlijke leiderschapsvaardigheden en capaciteiten zien, en voordat je het weet, ga je de bedrijfsladder op terwijl alle anderen in dezelfde baan blijven die ze haten.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Anker & Kompas