Hoe een radiatoromzetter te bouwen

radiator conversie

Hoe een radiatoromzetter te bouwen

Als u geld wilt besparen en een aantal milieu- of kostenbesparende acties in uw huis wilt ondernemen, moet u een radiatorombouw overwegen. Door uw oude radiator om te bouwen naar een veel zuinigere heteluchtradiator kan uw energierekening elke maand aanzienlijk dalen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, maar ik ga u een van de gemakkelijkste opties laten zien, waarmee u het meeste geld bespaart. De eerste tip die u moet weten als het gaat om een radiatorombouw – verwarming – kachel, is om een multifunctionele kast te kopen die speciaal is gemaakt voor uw kachels. Deze kasten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, waardoor ze perfect passen bij de rest van de inrichting van uw kamer, terwijl u de mogelijkheid heeft om al uw kookbehoeften in één handige ruimte te plaatsen.

Zodra u uw nieuwe multifunctionele kast heeft, is het tijd om de daadwerkelijke ombouw uit te voeren radiatorbekleding gamma. U moet de volgende materialen verzamelen: twee dozen (of meer), een slang met een bevestiging aan elke kant om het water en het gas naar de tank te laten stromen, een sleutel, wat kit, wat roestvrijstalen platen, wat koperen strips en ducttape, wat glasplaat en wat betonstaal, een verwarmingselement en natuurlijk een ventilator! Misschien wilt u een heteluchtpistool gebruiken als u geen toegang hebt tot een of andere warmtebron. Het kost niet veel werk en als je eenmaal bent begonnen, zul je waarschijnlijk merken dat het minder dan een uur duurt om de conversie te voltooien – inclusief het voorbereiden van het glas en het dichten van de lekken. Uw radiator is binnen een uur of twee klaar voor gebruik.

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe apparaat blijft werken, moet u het regelmatig testen om er zeker van te zijn dat u niet lekt. Het meest voorkomende probleem bij radiatorketels in het algemeen is dat de leidingen die het water met het verwarmingselement verbinden, gevoelig zijn voor lekken, waardoor heet water uit de leidingen en op de vloer sijpelt. Als u merkt dat dit het geval is met uw radiator, hoeft u alleen maar de warmwaterradiator van de watertoevoerleiding te verwijderen en wat ducttape in de pijp te knippen op elke hoek waar de pijp aansluit op de watertank. U kunt dan de randen van de buis opnieuw afdichten met wat breeuwen, en u bent klaar om te gaan.

Meer informatie op: Radiatorombouw op maat