Ernest Kurpershoek

Nederland

Een huis kopen – Hoe een makelaar te selecteren

Makelaar

Een huis kopen – Hoe een makelaar te selecteren

Een professionele makelaar is wettelijk verplicht om een onroerend goed op de markt te brengen. Dit is een sterk gereguleerde sector waarbij het Office of Fair Trading (OFT) de makelaarswet handhaaft. Een succesvolle agent moet ook voldoen aan de Property Misdescriptions Act. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het selecteren van een makelaar: Controleer om te beginnen altijd de referenties van de makelaar. Sommige zijn beter dan andere.

Om belangenverstrengeling te voorkomen gaat een goede makelaar altijd met potentiële kopers mee naar bezichtigingen Aquina Hollanders Makelaars. Zo kunnen ze het aantal bezichtigingen bijhouden. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een makelaar een goede bron van advies kan zijn bij de verkoop van onroerend goed. Een goede makelaar zal echter altijd transparant en eerlijk zijn over zijn honorarium. Zij zullen u ook adviseren over wat u van de verkoop kunt verwachten.

Naast het regelen van bezichtigingen helpt een goede makelaar je ook om feedback te krijgen. Een goede makelaar zal alle woningen op de shortlist bezoeken om er zeker van te zijn dat er geen verborgen verrassingen zijn. Een goede makelaar stemt ook de bezichtigingen af met de begeleidende makelaar. U kunt de bezichtigingen alleen bijwonen of met een makelaar, maar het is altijd verstandig om een makelaar bij u te hebben tijdens deze gesprekken.

Klik door naar de website: https://www.aquina.com/

Related Posts