Ernest Kurpershoek

Nederland

Een huis kopen en een huis verkopen – de rol van een makelaar

Een huis kopen en een huis verkopen – de rol van een makelaar

Een makelaar is een persoon die diensten verleent op het gebied van marketing van onroerend goed. Deze professionals hebben een schat aan kennis over verschillende soorten onroerend goed, hun eigenaren en de markt voor hen. Naast hun ervaring zouden makelaars ook wettelijk gereguleerd moeten worden. In het VK regelt de Estate Agents Act het bedrijf. Het Office of Fair Trading houdt ook toezicht op de naleving van de Property Misdescriptions Act makelaar Veldhoven makelaar Veldhoven. De taak van een makelaar is om u te helpen bij het vinden van de juiste woning voor u.

Makelaar

Een makelaar is wettelijk verplicht elk bod aan de verkoper door te geven. Ze bewaken ook de voortgang van het proces en houden de verkoper op de hoogte. Ze zijn ook goed thuis in de markt en kunnen een verkoper goed adviseren over de kwaliteit van de ontvangen aanbiedingen. De makelaar is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Zij zijn echter niet de enige persoon die verantwoordelijk is voor het afhandelen van het verkoopproces. Ze handelen ook de betrokken admin af, wat tijdrovend en verwarrend kan zijn.

Ook helpt een makelaar kopers bij het organiseren van bezichtigingen. Ze hebben de voorkennis van het onroerend goed en moeten proactief zijn in het tonen van het aan potentiële kopers. De waarde van een onroerend goed hangt af van wat iemand ervoor wil betalen, en een makelaar moet altijd weten waar potentiële kopers naar op zoek zijn. Als ze geen goed idee hebben van wat kopers zoeken, moeten ze klanten doorverwijzen naar een advocaat. Het kan zijn dat u meerdere afspraken met een advocaat moet maken, wat tijdrovend kan zijn.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Henri Kox Makelaardij B.V.

Related Posts